Distribuie si prietenilor aceste informatii
17
FEB
2014

Solutiile instantei de judecata in cazul procesului de divort/partaj

Postat de:
Comentarii:Off
  1. DIVORT PRIN ACORD

Instanta va lua act de consimtamantul ambelor parti dat personal in fata instantei de judecata in cazul in care s-a solicitat direct prin actiunea introductiva sau daca solutionarea amiabila a  avut loc in cadrul procesului. Partile se vor intelege asupra tuturor capetelor de cerere, inclusiv cele privitoare la minori.

  1. DIVORT FARA COPII

Instanta va constata intervenita desfacerea casatoriei dintre soti din culpa comuna sau culpa exclusiva a unuia dintre soti si va dispune asupra numelui fiecarui sot dupa desfacerea casatoriei (revine sau pastreaza numele dobandit prin casatorie). De asemenea, daca se solicita, instanta va dispune asupra prestatiei compensatorii.

  1. DIVORT CU COPII

Instanta va constata intervenita desfacerea casatoriei dintre soti din culpa comuna sau culpa exclusiva a unuia dintre soti, va dispune asupra numelui fiecarui sot dupa desfacerea casatoriei, stabileste domiciliul minorului/minorilor dupa desfacerea casatoriei, dispune asupra autoritatii parintesti care se poate face in comun de ambii parinti sau exclusiv de catre unul dintre parinti, dispune asupra pensiei de intretinere si, daca se solicita, asupra prestatiei compensatorii a celuilalt sot.

  1. PARTAJ

Instanta va constata compunerea masei partajabile, va constata cotele ce revin fiecarui sot, va dispune asupra impartirii masei partajabile in functie de cererile cu care a fost investita si in functie de rezultatul expertizei dispuse in cauza. Daca este necesar, va dispune asupra sultei pe care trebuie sa o plateasca un sot celuilat, asupra duratei in care aceasta sulta va fi achitata si modalitatea de achitare.

Impotriva solutiilor instantei de fond, partile pot face apel sau recurs in functie de obiectul cererii. 

Despre Autor
Avocat definitiv, inscrisa in Baroul Bucuresti din anul 2005, avand dreptul de a pune concluzii la toate instantele din Romania (judecatorii, Tribunale, Curti de Apel, Inalta Curte de Casatie si Justitie), cu experienta in Dreptul Familiei, Drept Civil, Drept Comercial.

Comentarii

comentarii

Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development