Distribuie si prietenilor aceste informatii
01
APR
2014

Divortul in instanta – Cererea de divort

Postat de:
Comentarii:0

Cererea de divort are rolul de a prezenta solicitarile celui care o introduce si enumerarea motivelor de divort. Trebuie mentionat faptul ca nu exista un model general de cerere de divort, dar exista exemple de moduri in care aceasta poate fi intocmita, astfel incat cel care face aceasta cerere sa aduca completarile si modificarile de rigoare.

Urmatorul model de cerere de divort poate fi completat si adaptat in mod corespunzator.

          

 DOMNULUI PRESEDINTE AL ………………….

 

Subsemnatul(a), ……………..………………, cu domiciliul in …………………………………………….., in contradictoriu cu paratul/parata ……………..………………, cu domiciliul in …………………………………………….., formulez prezenta:

 

CERERE DE DIVORT

 

Prin care solicit sa dispuneti:

- desfacerea casatoriei incheiate cu paratul/parata la data de ….………. si inregistrata cu Certificatul de casatorie nr. ……..……din data ……..….. in registrul de stare civila de pe langa Primaria …….………..….. din vina paratului/paratei/ambilor soti/avand in vedere acordul comun al partilor.

- revenirea la numele purtat anterior incheierii casatoriei, respectiv………………

sau

- pastrarea numelui dobandit prin casatorie.
– incredintarea spre crestere si educare a minorului ………………., nascut la data de…………, parintelui ………………… .*
– obligarea paratului/paratei la plata unei pensii lunare pentru intretinerea si cresterea minorului, in cuantum de ¼ din veniturile pe care le realizeaza;*
– partajarea bunurilor comune dobandite in timpul casatoriei;*
– obligarea paratului sa imi acorde intretinere in cuantum de 1/3 din venitul net al acestuia pentru ca ma aflu in nevoie din pricina incapacitatii de munca survenita inainte de casatorie/in timpul casatoriei.

pentru urmatoarele:

Motive

La data de ……………. m-am casatorit cu paratul/parata ………………, conform certificatului de casatorie nr………., din data ……………, inregistrat in registrul de stare civila de pe langa Primaria …….………..….. .
Din casatoria noastra a rezultat copilul ………….., nascut la data de……………., conform certificatului de nastere nr ………….., emis la data de…………..**  Prin prezenta va solicit admiterea actiunii mele intrucat ………………………………………………………………………….***

De asemenea, prin prezenta, va solicit si partajea bunurilor dobandite in timpul casatoriei in cote de …………………* 

Bunurile dobandite in timpul casatoriei sunt: ………………………………………………………………………
(specificati bunurile mobile si imobile care au fost dobandite in timpul casatoriei si care urmeaza a fi impartite intre parti).
Probe: inscrisuri, martori, interogatoriu, etc.

 

Anexez la prezenta actiune, pe care o depun in dublu exemplar: copia certificatului de nastere al copilului minor ……………..…., alte inscrisuri pe care sa le folositi in vederea dovediri capetelor de cerere.

 

 Data                                                                                                                                                                                     Nume si semnatura

………………..                                                                                                                                                                   ……………………………..

 DOMNULUI PRESEDINTE AL ………………….. (instanta la care va judecati)

 

* In functie de fiecare caz in parte, rubricile din cerere nu se completeaza sau modelul de cerere se adapteaza in mod corespunzator.

** In cazul in care exista mai multi copii, trebuie mentionati toti, anexand copii ale certificatelor de nastere. Daca sotii nu au copii rezultati in urma casniciei, acest aspect trebuie mentionat.

*** Instanta judecatoreasca desface casatoria prin divort atunci cand raporturile dintre soti sunt grav vatamate si continuarea casatoriei nu mai este posibila, datorita unor motive temeinice. Aceste motive trebuie precizate pentru a demonstra faptul ca este imposibila continuarea casatoriei. Cele mai frecvente motive de desfacere a casatoriei sunt infidelitatea unuia sau ambilor parteneri, violenta conjugala fizica sau parasirea domiciliului conjugal de catre unul dintre soti. 

Despre Autor

Comentarii

comentarii

Lasă un comentariu

*

captcha *

Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development