Home Forum Divort intre cetatean roman si cetatean strain Sotul e austriac. Divortam in Austria sau in Romania?

Etichetat: , , ,

Acest subiect conține 4 răspunsuri are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  Teodora acum 3 ani, 10 luni.

Vizualizare 5 articole - 1 la 5 (din 5 în total)
 • Autor
  Mesaje
 • #373068

  Teodora
  Participant

  Am si eu o intrebare, sper ca ma puteti lamuri. Eu si sotul meu suntem casatoriti de aproape 7 ani si avem 2 fetite: de 4 si 6 ani. Ne-am casatorit in Romania, dar el e austriac si de 2 ani eu si fetitele locuim in Austria. Eu lucrez cu acte in regula aici, totul e legal, fata cea mare merge la gradinita aici. Nu stiu unde trebuie sa inaintez cererea de divort: in Austria sau Romania? Ne-am casatorim in Romania, dar el e austriac plus ca acum locuim aici. Va rog frumos, ma puteti ajuta cu un raspuns?

  #373155

  Deni Apostol
  Participant

  Buna ziua,

  Divortul se pronunta la locul unde a fost incheiata casatoria, in cazul dvs in Romania, la Judecatoria din raza careia domiciliati dvs. Daca se poate, cea mai rapida forma este ca sotul sa trimita procura unui avocat din Romania sau unei persoane de aici, ca sa nu fie nevoie de procedura cu strainatatea, care dureaza pentru ca se face ori prin DHL ori prin Ministerul Justitiei si actele trebuie traduse de catre dvs, fiind destul de costisitor, ca sa nu mai zicem de lungimea procesului.
  Exista si posibilitatea sa divortati de comun acord la notar, in prezenta unui traducator autorizat, daca sotul nu cunoaste bine limba romana sau sotul sa se prezinte si el in fata instantei, unde i se va asigura traducator autorizat de Ministerul Justitiei.

  Av Denisa Apostol

  #373590

  Teodora
  Participant

  Este obligatoriu sa venim in Romania pentru divort? Cum spuneam, acum locuim in Austria amandoi. Nu exista nici o posibilitate sa divortam aici? Nu exista vreo procedura prin care sa divortam aici, poate la ambasada?
  Va multumesc anticipat pentru raspuns!

  #374242

  Deni Apostol
  Participant

  Buna ziua,

  Ba da, se poate sa alegeti sa divortat si in Austria, dupa legile austriece, cu traducerea actelor. Ulterior, dupa pronuntarea divortului este necesar sa faceti in Romania recunoasterea hotararii straine, pentru ca divortul sa fie valabil si aici.

  Av Denisa Apostol

  #374532

  Teodora
  Participant

  Deci daca tinem seama de toata alergatura, pana la urma pare mai usor sa divortam in tara… In cazul in care intervine ceva neprevazut, va voi scrie aici, in speranta ca ma puteti ajuta. Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri!

Vizualizare 5 articole - 1 la 5 (din 5 în total)

Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.

Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development