Home Forum Pensie alimentara Cum se calculeaza pensia alimentara?

Acest subiect conține 2 răspunsuri are 3 voci și a fost actualizat ultima dată de  Foris O. acum 3 ani, 6 luni.

Vizualizare 3 articole - 1 la 3 (din 3 în total)
 • Autor
  Mesaje
 • #373162

  Anca M.
  Participant

  Am si eu o intrebare. In urma casniciei (casatoriti in Romania acum 11 ani) a rezultat un copil care acum e inca minor. Sotul (in curand fostul sot) lucreaza in Marea Britanie. Apropo, el a bagat divort. Copilul e cetatean britanic si primeste un fel de alocatie acolo. Intrebarea mea e: pensia alimentara cum se stabileste? Dupa ce legi? Din Ro sau MB?

  #374246

  Deni Apostol
  Participant

  Buna ziua,

  Calculul pensiei alimentare se face de catre instanta care a fost investita: cea din Romania sau cea din Marea Britanie. In Romania, pentru un copil, pensia alimentara se calculeaza in functie de nevoile copilului pana la un sfert din salariul celui care plateste. Este necesara adeverinta de venituri pr ultimele 6 luni.

  Av Denisa Apostol

  #381815

  Foris O.
  Participant

  Buna ziua. O intrebare la calculul pensiei alimentare. Am 2 copii mimnori, am divortat de 4 ani, eu fiind tatal iar venitul am di prestari servicii asa insemnand ca nu am venit fix pe luna, ci flexibil. Am si datorie la banca si pe activitate independenta si pe persoana fizica. Momentan platesc 600 ron/lunar (cate 300/copil). am cerut scaderea pensiei la 150/copil dovedind cu registrul de incasari si plati venitul pe ultimele 6 luni, in prima instanta am castigat procesul dar la recurs am pierdut procesul. acum ulterior pot face plangere undeva? a doua intrebare, eu am si datorii la banca deci chiar daca conform legii datoria nu se scade din venitul net, totusi acei bani nu-i am adica din cca 3000 de ron/lunar, eu am banca 1500 ron. deci raman cu 1500 ron lunar. din asta mai scad 600 ron pentru pensia alimentara raman cu 900ron pe luna. Totusi nu se tine cont de acea datorie la banca? Eu cu banii ramasi mai trebuie sa pun si doeoparte ca trebuie sa fac investitii in aparatura, ca asa cere meseria. Eu am deja o alta casnicie, si in septembrie urmeaza sa mai am un copil. Copiii vin la mine in mod regulat, si atunci eu acopar toate cheltuielile.

Vizualizare 3 articole - 1 la 3 (din 3 în total)

Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.

Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development