Home Forum Divort cu copil minor 2 copii minori

Etichetat: , ,

Acest subiect conține 5 răspunsuri are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  Mari acum 3 ani, 9 luni.

Vizualizare 6 articole - 1 la 6 (din 6 în total)
 • Autor
  Mesaje
 • #359747

  Mari
  Participant

  buna ziua! ma numesc mari sunt din bucuresti am 41 de ani si sunt casatorita de aproape 16. am hotarat sa divortez cand scandalurile dintre noi au inceput sa-i afecteze pe copii, gemeni un baiat si o fata. nu numai ca ne certam mereu dar riscam sa le facem mult rau copiilor. sunt deja maricei, 14 ani si sunt constienti de situatie. problemele dureaza de multi ani dar am tot incercat sa facem casnicia sa mearga de dragul lor. numai ca le facem mai mult rau decat bine si mi-a si zis fata mea ca nu e bine ce fac. atunci am luat decizia sa divortez numai ca acum ma ameninta ca imi ia copii sau macar pe baiat. el ii iubeste mult pe amandoi si se poarta frumos cu ei dar normal e sa nu despartim copiii si ei sa stea cu mama. cum fac sa-l conving sa imi lase copiii?

  #373158

  Deni Apostol
  Participant

  Buna ziua,

  Nu mai exista institutia incredintarii minorilor in Noul Cod Civil roman. Aceasta institutie s-a impartit in doua: stabilirea domiciliului minorilor si autoritatea parinteasca.
  Practic, ambii copii vor domicilia la unul din parinti, insa ambii parinti, pe langa dreptul de vizitare si pastrarea legaturilor firesti cu copiii ale parintelui separat, vor avea cuvant egal asupra educatiei copiilor, prin exercitarea autoritatii parintesti in comun. Legea acorda autoritatea parinteasca exclusiva asupa copiilor minori doar in cazuri extreme: cand parintele este violent fata de copiii, ii abuzeaza in orice fel, este condamnat definitiv la inchisoare sau parintele respectiv nu vrea sa aiba nimic de a face cu copilul sau. Astfel, tatal copiilor se va putea implica in viata copiilor sai atat cat doreste, in mod egal cu dvs, chiar daca cei mici nu mai locuiesc impreuna cu dansul.
  In general, instantele nu despart fratii, lasand un copil la tata si unul la mama, dar, evident, exista si exceptii.
  Av Denisa Apostol

  #373926

  Mari
  Participant

  nu este violent, are mare grija cu ei si ii iubeste. nu e cel mai bun sot de pe lume, dar e un tata bun pentru copii.
  deci sansele sa ramana la mine copiii care sunt? cum procedez acum, daca el nu e de acord cu divortul? cum bag divort si cum fac sa iau eu copiii?

  #373927

  Mari
  Participant

  si multumesc pentru raspuns!

  #374223

  Deni Apostol
  Participant

  Din pacate, nu se pot calcula sanse in nicio situatie, avand in vedere ca este o persoana, un judecator, care da sentinta. Din practica, instantele acorda copiii mamelor, insa sunt intrebati si copiii care au peste 10 ani cu cine vor sa ramana si se tine seama si de raspunsul acestora.
  Pentru a va informa cu privire la documentele necesare introducerii divortului, va rog cititi si: http://divort.ro/resurse/acte-necesare-divort/
  Chiar daca sotul nu este de acord cu divortul, pentru motive intemeiate si pentru ca sunteti separati in fapt, divortul tot se va pronunta, si totodata se vor lua si masurile privitoare la copii: unde isi vor avea domiciliul, pensia alimentara, etc.

  Av Denisa Apostol

  #374935

  Mari
  Participant

  Deja au buletin copiii, sunt maricei si daca se tine cont de parerea lor, ei vor cu mine. Adica il iubesc pe tatal lor, dar nu e normal sa ii creasca el, ca barbat. Ce sa stie el despre ingrijirea unor copii? Asa voi face, voi depune cerere de divort, chiar daca el nu vrea, nu poate sa ma tina cu forta. Multumesc pt informatii!

Vizualizare 6 articole - 1 la 6 (din 6 în total)

Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.

Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development